Tuesday, April 21, 2015

Rezeki Lagi?

Assalamualaikum...


Ziarah rumah kawan saya dijamu dengan laksam. Punyalah sedap, kuah pekat dan ada kuih tiew dan laksa, pilih mana suka. Selalu buat laksa penang tapi laksam belum pernah buat.




Kelmarin kemaruk sangat nak makan kek black forest kat Secret Recepi. Beli sepotong aje, licin sedapnya. Rasa macam nak beli sebiji tapi takut tak berhenti makan, bahaya.

Gambar kat bawah ni masa makan direstoren nasi ayam penyet diBali. Mereka juga ada buat delivery.  Tekak saya lebih sedap nasi ayam penyet Wong Solo di Malaysia.






12 comments:

Kakzakie said...

Kakak kalau bulan ramadhan kan Kak Zai tak pernah jemu makan laksam. Boleh katakan dalam seminggu mesti nak makan sekali. Sedap..

Chik Na said...

sedapnya laksam... chik na pandai buat kuahnya je, laksamnya tak pandai buat. Alhamdulillah kat pasar borong disini ada laksam ready made, senang kerja Chik Na

saniah ibrahim said...

Sedap laksam,saya pun suka segala jenis laksa2 ni..tapi biasanya laksa tunjuk jelah kt pasar minggu.
.

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Laksam memang kegemaran saya kak zai tapi tak pernah buat sendiri.. dulu masa duduk bujang, kawan serumah tu org kelantan, pandai buat laksam, memang sedap, sayang saya tak belajar dulu dari dia buat laksam tu ..

paridah said...

HMM SEDAPNYA LAKSAM YG HOMEMADELH TU..

NEKCIK said...

Nekcik pun suka sangat laksam yg pekat lemak berkrim tu...

Sura Mohd said...

sura wajib beli laksam seminggu sekali kat pasar malam..si Afif suka..tapi tak pernah abis..nasib tukang prabis ramai..hihi:)

JunAina said...

Aina suka laksam...pagi2 buat sarapan sedapp...

Azian Elias said...

Saya pun sangat minat laksam.. tapi tak boleh lah selalu.. berlemak sungguh tu..

LYAfrina said...

sedap nyer..
feberet jugak laksam tu. lg2 y homemade.. mmg terbaiklah

Harteany Samilan said...

Chik Na belo laksam readymade kt pasar borong mana?

Harteany Samilan said...

Chik Na belo laksam readymade kt pasar borong mana?