Saturday, December 20, 2014

Simple tapi Berselera.

Salam...

Terlebih dulu saya nak ucapkan terima kasih pada semua rakan2 yang meninggalkan comment buat n3 yang lepas. Mimi juga minta saya tolong sampaikan salamnya dan ucapan terima kasih buat semua untie kakzakie, kakyon, Acik Erna, cahaya hidupku, amiizaa, nekchik, paridah, nieda ramly, bunda a.k.a KN, sura mohd dan saniah ibrahim atas ucapan dan doa.

..........................



Tengahari semalam rasa nak makan simple2 aje sebab malam saya nak makan pizza. Kebetulan hubby cuti dia pun tak kisah saya masak simple. Akhirnya inilah hidangan makan tengahari kami. Hanya untuk 2 orang. Agak lama saya tak buat masakan macam ini.



Kari kepala ikan

Sayur rebus
+
Cencaluk


Masak kari kepala ikan merah, ikan goreng dan rebus pucuk ubi, kacang panjang dan terung, sambalnya cencaluk. Alhamdulillah walau nampak simple tapi my hubby berselera dan makan bertambah. Saya cakap pada hubby kalau sedap bolehlah selalu masak macam ini. Hubby hanya senyum dan menggeleng.


Yang ini makan malam. Satu daging dan satu ayam. Syukur alhamdulillah.



Pizza




11 comments:

Daddy Ziyyad said...

Itu dah lebih dari simple..hihihih...siap ber cincaluk, sayur rebus + kari kepala ikan...mmg harus makan bertambah :)

saniah ibrahim said...

sama2 mimi...
makanan yg simple biasanya lebih menyelerakan kak zai apatah lagi ada sayur rebus dengan sambal cencaluk tu...sedapnya.

Nieda ramly said...

kalau bersambal , berulam mesti terlajak lalu

Nieda ramly said...

kalau bersambal , berulam mesti terlajak lalu

Normala Saad said...

Yang simple tu yang nak makan lebih...

kakyon said...

Simple tp sedap..

Sura Mohd said...

Sura tengok pon dah telan air liur..mesti sedap ni..sura sebenarnya lagi suka lauk tak banyak..simple tapi sedapp..:)

cikceriacorner said...

wow akak..bestnye..kalo mkn kari kpla ikan ngan nasi panas ada cincaluk lg dan syur rebus..memang best..

NEKCIK said...

eh tu bukan sempol tu Zai..bnyak kerjanya..kalu sempoi nekcik sardin mikrowep ler jawapnya

paridah said...

MMG SEDAP MKN SIMPLE GINI MENYELERAKAN..

Jari Manis said...

kalau JM..masakan kg begini..masak hari2 pun x pe..mmg membuka selera :-)