Friday, March 18, 2016

25 things that make me happy.

Assalamualaikum...
Salam Jumaat buat semua rakan2.




Nor dari Brunei dan Saniah Ibrahim tag saya untuk berkongsi kegembiraan. Susah juga nak fikir walaupun ada banyak benda yang yg buat kita gembira. Hari ini saya cuba tp jangan pulak ada yang tersenyum kambing ya.

1.Saat diijab kabul bersama suami.
2.Ketika melahirkan anak2.
3.Kejayaan anak2 dlm pelajaran dan menjawat kerjaya masing2.
4.Kehadiran cucu yg jauh dimata.
5.Bila anak menantu dan cucu balik Msia.
6.Suami hadiahkan sebuah kereta utk kegunaan sendiri.
7.Suami hadiahkan sebuah apartment duit sewa rumah tu masuk poket sendiri.
8.Menerima cek dividen dari saham yg dah lama dibeli.
9.Menerima jambangan bunga dari delivery pada hari2 tertentu.
10.Pergi umrah bersama suami dan anak2.
11.Melancong keluar negara.
12.Ada garden keliling rumah.
13.Bangun pagi tengok laman ceria dengan bunga terutamanya orkid.
14.Baca Quran setiap hari walau hanya sehelai muka surat.
15.Menjaga arwah mak semasa sakit.
16.Suami anak menantu bagi kasih sayang yg tak ternilai sampai panggil mama manja.
17.Dapat pergi tempat makan yg digemari.
18.Shopping sekerap mungkin. Tabiat tak baik jgn ikut.
19.Anak menantu datang rumah tolong bersihkan rumah.
20.Setiap weekend kumpul anak menantu yg ada kat Msia makan dan tengok movie sama2. Klau masing2 tak ada hal.
21.Masak makanan kegemaran suami dan anak2.
22.Berkumpul dengan adik beradik.
23.Dapat kiriman barang dari besan.
24.Dapat bagi apa2 saja untuk gembirakan orang lain.
25.Last but not least..Menerima berita seorang demi seorang ada orang suka dekat anak. Dua orang dah lepas seorang omputih dan seorang lagi Siam. Jika ada jodoh omputih lagi dan yg seorang lagi Cina. Nampaknya tidak ada seorang pun yg dapat melayu tulin. Perancangan manusia selebihnya serahkan pada yg ESA.

Alhamdulllah dapat juga tunaikan walaupun terlambat.





9 comments:

saniah ibrahim said...

Terima kasih kak zai,sekurang 2 nya dapat saya mengenali kak zai dengan lebih dekat lagi.
Yang no16 tu suka sangat,mesti anak menantu sayang sangat pada kak zai sebab tu panggil mama manja.
Beruntung kak zai dapat menantu antarabangsa...lepas ni nak melancong ke luar negara lebih mudah lagi kan.

Kakzakie Purvit said...

Kalau nak ikutkan mesti banyak lagi kan KakZai tapi cukuplah tu 25
Nanti pengsan pulak yg nak membaca hihi...

Sweetie said...

InsyaAllah nanti dapat cucu cantik-cantik rupa parasnya ya kak Zai.

Nieda ramly said...

international kak zai...nanti cucu jadi bijak pandai bila hasil dari perkahwinan campur

babYpose said...

Bestnya life kak zai, Alhamdulillah. Hidup international tetapi humble dan mesra ja dengan semua, berjaya menguruskan keluarga, hingga bahagia hingga anak cucu.

Nooriah Abdullah said...

alhamdulillah kakzai dapat kongsikan kegembiraan kakzai kat sini
wah saya pun tumpang happy anak2 kakzai dah nak kawin
kalau dekat mesti nak minta dijemput haha tak malu sungguh kan
betul kata sweetie nanti dpt cucu semua nya lawa2 dan tomey2
terimakasih sekali lagi sbb sudi kongsi kt sini kakzai ya
nak ikut melancung dgn kakzai boleh?? hehee

Normala Saad said...

Wah..kalau dilihat dari senarai kegembiraan ini, kehidupan Zai sangat bertuah dan bahagia...

paridah said...

ALHAMDULILLAH TUMPANG BERKONGSI KEGEMBIRAAN SWEETIE...SEMOGA TERUS SHT WALAFIAT N MENIKMATI KEGEMBIRAAN ANUGERAH-NYA.

hainom OKje said...

Tumpang seronok kak Zai.... Saya pun kena tag jugak dengan Kak Nor dan Kak Saniah....
Tak perlah kak Zai, tak dpt menantu melayu tulin, tunggu cucu menantu jerlah hihi....