Friday, January 22, 2016

Beli Macam2

Assalamualaikum...

Salam Jumaat yang penuh barakah.

Tilam ini saya letak dipangkin laman rumah untuk santai.




Cerek ini akan saya guna bila nak buat minuman panas bila berkumpul ramai2. Dekat rumah kebanyakkan teko kaca.




Kuali ini sudah pasti digunakan untuk memasak. Selalu guna kuali biasa atau pan untuk menggoreng.


Mangkuk tingkat boleh taruh makanan bila pergi berkelah. Saya pernah nampak orang bawa mangkuk tingkat bila dia nak tapau lauk direstoren. Mungkin orang tu jenis yang jaga kesihatan tak mau guna plastik atau polystrin nak isi lauk.


Antara barang Yang saya beli di Rantau Panjang.




10 comments:

Kakzakie Purvit said...

Triffin yg last tu kalau di tempat kakak ni femes KakZai
Rata-rata pekerja Myanmar, bangla, pakistan kalau pergi kerja bawa bekal guna bekas ini. Tapi size yg kecik dan dua layer aje.

anajingga said...

comelnya teko tuu,wah shopping sakan nampak hihi :)

babYpose said...

Tilam tu sedap letak kat luar, duk sembang terus tumbang atas tu kan..udara luar lagi, relek.. mangkuk 3 tingkat memang classic kan..

hainom OKje said...

Wahhh kak Zai soping tak ajak nampakkk hihi....
Saya tengok mak mertua saya suka beli kuali cenggitu Kak Zai.... senang nak menggoreng ek ...

Dah rasmikan lum tilam tu Kak Zai....best tu bersantai sambil blogwalking...

paridah said...

selesanya releks atas tilam di pangkin mau tertidur dibuatnya...banyak yg dibeli di rantau panjang ya..

saniah ibrahim said...

Saya pun ada mangkuk tingkat tu kak zai,beli dari rantau panjang juga....comel je kan.

Miz Eija said...

Shopping sakan kak zai.. Kalu eija kesini msti beli narita.. Buat koleksi

Normala Saad said...

Cantik cerek bunga-bunga tu..ala-ala jepun gitu..

iryanty ismail said...

camtik teko tu

Mummydearie said...

Comelnya cerek tu. Kalau sayalah yang datang bertandang, rasa macam tak mahu balik rumah sampai kena halau ^_^