Thursday, April 19, 2012

Alhamdulillah...Dah Dapat

Salam...

Semalam seawal 5.30 pagi hubby telah ke Subang Airport untuk ke Terengganu sebab ada meeting. Flight dia pukul 8 pagi, penerbangan cuma 1 jam saja. Naik Firefly, first time naik flight ini. Saya tak pernah naik lagi, tanya hubby ok ke tak, jawabnya bolehlah. Bukan apa... kalau hubby kata ok saya ada chance kalau nak ke mana2 nanti.

Saya ni jenis yang mabuk bila naik kapal terbang tapi yang hairannya kalau kapal tu besar dan tak kuat goyangnya saya tak mabuk pulak. Masa mula2 naik Air Asia dulu mabuk juga tapi sekarang tidak lagi mungkin sebab kapalnya dah banyak yang besar dan mungkin juga bergantung pada cuaca atau pilotnya.

Pukul 9 malam hubby dah sampai depan rumah naik teksi airport dari Subang, happy sebab dah selamat sampai kat rumah tapi yang lebih happynya ada barang yang hubby bawa balik. Barang tu pernah buat hati ini kecewa sebab tak dapat beli dan juga kecewa dengan sikap pekerjanya, ingat tak saya pernah buat n3 sebelum ini.

Nak tahu apa barangnya?



yang ini baru masak terus naik flight



sosnya

Inilah benda yang membuat saya kecewa tempohari tapi semalam telah dapat ditebus. Terima kasih buat hubby kerana bersusah payah untuk mendapatkan keropok yang sangat2 saya inginkan. Terima kasih juga buat kawan hubby yang tolong jadi driver untuk mendapatkannya. 
Syukur pada Allah dengan izinNya.

Ternyata memang sedap..................................


28 comments:

Kakzakie said...

Alahai Kak Zai... kakak terliur dah tengaok keropok lekor. Kakak satu keluarga memang gemar keropok lekor. Kami boleh makan ini tanpa makan lain...

Cerita yg tak jadi beli tu dulu kakak pun ada baca ha... dah tertebus dah ye Kak Zai.

Acik Erna said...

sama macam kakzakie..terliur ni..sedapnya zai

Irfa said...

wow..fresh dan mesti masih panas lagi kan?ori dr ganu gitu ;)

kami kat opis ni kalau nak makan makanan dr mana2 negeri kol je..tak hari ni,esok mesti sampai punya.

Masya said...

keropokkk suke... kegemaranku ni....

azi said...

Kak Zai..
Saya pun sangat sukakan keropok lekor Trengganu..kalau kawan ofis balik..memang saya kirim punya...rasanya tak dapat kat tempat lain.Sedap sangatttt....

Kalau dekat dengan rumah akak, saya tak malu nak terjah rumah akak untuk minta keropok tu...he..he..

Nieda said...

mmg sedap kopok lekor tok beng tu...
kat ganu keropok lekor siap dgn sos. sos pun sedap . lepas habis lekor cicah kopok kering pulak.

Zaitun said...

Kakzakie

Memang ramai yang suka keropok lekor tapi kan kakzakie betullah keropok BTB 2209 ni memang sedap.

Hehehe... dulu kecewa dah habis.

Zaitun said...

Acik Erna

Salam Erna...makan panas2 memang sedap.

ainnoraini said...

kakzai saya pun selalu kirim kat kawan bila dia blk trengganu..keropok lekor dia mmg sedapkann

Zaitun said...

Irfa

Best kan kalau dapat makanan yang ori,rasa dia sangat sedap.

Zaitun said...

Masya

Ramai yang suka terutamanya yang datang dari Terengganu.

Zaitun said...

azi

Kat tempat lain pun banyak jual tapi kak Zai rasa yang ini memang sedap,terasa ikan dia.

Hehehe...datanglah.

sal said...

alhamdulillah, dpt yg dihajati..

memang sedap, makan panas2 dengan sambalnya...

Zaitun said...

Nieda

Sebab dia terkenallah kalau nak beli kena booking terutamanya waktu cuti umum.

Sos dia pun sedap,boleh juga cicah cekodok hehehe...

Zaitun said...

ainnoraini

Kalau ada kawan yag tinggal kat sana lagi senang,setiap kali balik boleh kirim.

Zaitun said...

sal

Semalam masa hubby baru sampai terus kak Zai goreng,alangkah sedapnya lembut sangat.

marinahunny said...

kak zai, rmh mak sy x jauh dgn kedai tu. dekat tak dekat sgt la x smpai 10 km. kak zai duk selangor kat mana? kalu kebetulan sy ikut suami outstation belah2 kL atau selangor blh la sy tlg beli kan.

keropok BTB tu mmg the best in town, cuma sebilangan pekerja tu lah yg sakit ati skit tp sedap punya psl ignore je hahaha

Zaitun said...

marinahunny

Terima kasih, kak Zai duduk kat Puchong,selangor.

Selalu ke marina balik?

syamimi azmira said...

Jelesnyaaaaa -_________- Sempat tak simpan untuk akak? huhu ;p

ieda said...

keropok lekor kecik2 tu mmg sedap....

Zaitun said...

syamimi azmira

Mama cuba simpan kat freezer, nanti kalau balik bolehlah goreng.

Zaitun said...

ieda

Salam....terima kasih sudi singgah.

Yang kecik2 tu kak Zai belum goreng.

Kamariah Awang said...

Memang sedaaaap!
Zai kalau ada peluang ke Terengganu, bagitau ma yer... boleh kita jumpa.

MulutPayau said...

keropok lekor trngganu mmng sedap....

dah tertebuslah kkcwaan dulu ya kak zai...skrang boleh makan sepuas-puasnya....

Zaitun said...

Kamariah Awang

InsyaAllah...terima kasih diatas kesudian ma untuk menerima saya sebagai tetamu.

Zaitun said...

MulutPayau

Dah... hehehe...

Mana taknya hubby sampai aje terus goreng 3 batang makan dua beranak,licin...

Ros said...

Assalamualaikum Zaitun,

kak Ros pun memang suka dengan keropok lekor,makan pulak time dia panas2 memang sedapppp.....

ieda said...

sedeap tuu
dah lama juga x makan kopok lekor ..
makan gitu2 pun sedap dik ! ;)