Tuesday, February 07, 2012

Rezeki Hari Ini

Salam...

Breakfast kami hari ini meehoon goreng dimakan dengan nuget, selalu buat scrambled egg tapi kali ini malas pula. Tengah makan hubby tanya mana telor, baru makan satu sudu terpaksa berhenti. Nak jadi isteri mithali terpaksalah buatkan....

meehoon
  nuget

Pukul 10 malam kelmarin teringat nak buat kuih untuk breakfast hari ini, sambil tu tengok rancangan Maher Zain, kuih pun jadi tak cantik dan terlebih garing, nasib baik rasanya tetap sedap.
 kuih bakar

Tengah buat garden bersama hubby tiba2 jiran hulur bungkusan, isi dalamnya ada pulut dan rendang, alhamdulillah.
pulut dan rendang




6 comments:

Acik Erna said...

assalam zai..sedap pulut ngan rendang tu..

suri solehah said...

kak zai..rindu kat akak..sedapnya kuih bakar tu..suri tak penah cuba buat lagi..nape tak kongsi resipi,

Lady Lavender said...

rezeki yang sedaappp semuanya :-))

azi said...

Salam Kak Zai..
Rajinnya akak masak kuih bakar tu..saya suka kuih tu kalau tak letak banyak telur...:)

Akak...tengok pulut dengan rendang tu...tergoda iman saya..he..he..sedapkan.

Nieda said...

Kuih bakar tu sangat mengacam jiwa dan raga saya. Suka sangat. Terasa wangin daun pandan dan lemak manisnya.

sal said...

semua sedap2..pulut kuning dan rendang sedap, bingka pun ok..semua teliuq..