Tuesday, January 11, 2011

Kurang Ilmu atau .....

Pagi tadi saya dan hubby pergi ke kiosk tiket tambang termurah, nak usha2 harga tiket ke destinasi yang mengambil masa 12 atau 14 jam perjalanan kalau direct flight. Tiket ni bukan untuk saya tapi untuk anak. Dah chek kat internet tapi nak tahu lebih lanjut.

Sampai aje ketempat yang dituju saya dan hubby pun masuk dan terus bertanya, terdapat 2 orang petugas disitu, salah seorang pun tekan2lah apa yang patut, setiap kali my hubby bertanya dia akan rujuk pada petugas sebelah, lama2 hubby rasa boring lalu berpindah ke kaunter sebelah. Tanya dengan lebih lanjut... harga tiket bolehlah dikatakan murah tapi banyak sangat nak ditokok tambah... bila dicongak2... lebih kurang sama aje dengan airline yang lain. Hubby cubalah tanya kot2 kalau dia boleh carikan dari airline yang lain. Rasa nak tergelak dibuatnya boleh ke dia jawab... tak tahulah kalau Fire Fly ada murah, hello saudari... ini tiket international... ada ke kapal terbang ke... nuuun beribu batu..tak tahulah kalau dia tersilap dengar international jadi domestik.

Tiket selalu termurah tapi  pengetahuan pekerja pun termurah juga ke?...ALAAA...HAI........

Ingat postpone dulu ... tunggu aje MATTA fair.

Berita terkini...  kapal terbang tergelincir di Ku...Ya ampun...

30 comments:

cikmanggis said...

salam zai..nama nya murah zai tp banyak tambah itu dan ini.Kalau untuk international cuba lah tanya Emirate,rasanya lebih murah:)

kak Erna said...

salam zai..geram je macam tu kan..kena sediakan duduk kaunter..kalau tak boleh nak jawab..terus suruh rujuk ke kaunter lain..

ibuintan said...

sabar kak zai,

dah namanya murah, servis pun ala-ala murah juga lah kot..

hnyhar said...

haaa...kak zai nk mai uk ke..hihihi...

iina said...

Rasanya pekerja kaunter tuh tak sesuai jaga kaunter tiketlah.. hehehe ;)

aNIe said...

Kak zai.. memang pun harga murah ... sekali bila masuk cukai ni ...cukai tu.. baggage lagik... harga tiket lebih kurang je...

Zaitun said...

cikmanggis

Salam cm...memang betul... banyak sangat tokok tambahnya.Kalau boleh nak yang direct flight sebab yang nak pergi dua beradik,adik dan kakak.

Zaitun said...

kak Erna

Salam Erna...tengok orangnya bergaya...nasib baik orang tak ramai kalau tak terpaksalah menunggu lama.

Zaitun said...

ibuintan

Orang tak ramai tapi geram juga tanya soalan banyak yang kurang pasti.

Zaitun said...

hnyhar

Bukan kak Zai yang nak pergi tapi anak.

Zaitun said...

iina

Mungkin juga,kalau orang luar bertanya macamana lah agaknya ya.

Zaitun said...

aNIe

Ya lah kalau campur segala cukai memang tak jauh beza.Makan pun masa nak pergi ban balik berbeza harga.

kak wan said...

Mungkin dia orang masih dalam training lagi kot..kakZai.

Zaitun said...

kak wan

Mungkin lah agaknya,cuma kalau boleh letakkan seseorang yang lebih senior.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

sabar jelah kak zai..

nampak sangat tak berapa tahu general knowledge ..

Abdul Munir Sanusi said...

Nak pergi mana nih sampai direct 14 jam. Morocco?

Lady Lavender said...

nampak sgt main jawab aje..kalo yea pun agak2 la jugak..sabo aje k.zai..

Zaitun said...

azrina03.07

Pendapat kak Zai kalau nak ambil pekerja jangan tengok pada rupa aje ambil kira jugalah pada IQ sebab itu lebih penting.

Zaitun said...

Abdul Munir Sanusi

Anak auntie siadik dan kakak nak ke Uk.

Zaitun said...

Lady Lavender

Hentam koromo sebab kurang ilmu,lebih baik jangan kerja tempat2 macam tu.

anie,Nagoya said...

salam kk zai.

sib baik kk zai tak buku2 rujukan tuk mereka.hihihihi...

kalo murah baik teje je arge yg sebenar.tak payah ssh diri nak terang2kan kat pelangan.tul tak?sape tak mo murah...

kakpah said...

salam zai, dengar berita tergelincir tu macam terbantut pulak program nak ke somewhere.. alahai.. kpah ni dah jadi fobia naik plane.

kaunter untuk nak dapatkan informasi ni kdang2 memang macam tu. geram kita dibuatnya.

tenangsudey said...

walaupun murah.. tp x patut la servis macamm tuh





Jasa Ibu Bapa Dilupakan, Jasa Orang Lain Disanjung

fa*atip said...

wow lamaaanya fa tak singgah, habis kubaca semua cerita yang tertinggal....kak Zai sihat?

Zaitun said...

anie,Nagoya

Salam anie...Kalau dicampur macam2 benda jadi banyak juga ongkosnya bukan tambang murah lagi.

Zaitun said...

kakpah

Salam kakpah...takutkan walaupun tak ada penumpang yang serius.

Tengok gaya petugasnya macam banyak tahu.

Zaitun said...

tenangsudey

Itulah yang boleh menjatuhkan sesebuah syarikat,orang kurang yakin.

Zaitun said...

fa*atip

Kak Zai dah lama pindah rumah tapi rumah ku syurga ku tetap dalam kenangan.

Zaitun said...

tenangsudey

Terima kasih sudi singgah,insyaAllah akan kesana.

fa10 said...

soalan sama sama ngan hnyhar.. dah terjawab.
soalan ke2.. UK kat mana tu? blh la tgk bunga2 mengembang x lama lagi ni...