Tuesday, November 29, 2011

Cuci Mata & Makan-Makan

Salam...

Semalam ke Ikea dah agak lama tak ke sana kalau tak silap sejak ada kontroversi kat food court pasal meetball. Bila sampai kat Ikea nampak banyak perubahan, hiasan lebih kepada meja makan mungkin sebab nak Christmas. Sofa pun banyak yang cantik2 tapi dalam banyak2 barang saya terpikat pula pada satu almari buku berwarna putih. Rupa dia lebih kurang macam almari pinggan kat rumah saya cuma saya punya kayu jati manakala kat Ikea warna putih. Kami tak bawa jeep susah sikit nak bawa balik kalau sewa lori rugi pulak sebab satu barang saja. Sebelum balik belilah juga gajet dapur yang murah2 tapi barang dia berquality.

Lepas ke Ikea sempat lagi ke Harvey Norman di Ikano, mencari BM( bread maker) yang dah agak lama teringin. Jumpa barangnya tapi cuma ada brand Kenwood, ok jugalah ada discount tapi cakap dengan hubby biar dulu sebab ada barang lain yang saya nak dulukan.

Dah habis round perut rasa lapar, dah tak nak makan kat Ikea lagi sebab dah dua kali terjadi.....ingat nak ke Curve mencari apa yang boleh dimakan tapi malaslah pula nak menyeberang jalan dari Ikea sebab hujan. Akhirnya masuk ke parking dan keluar dari bangunan. Dalam kereta hubby tanya nak makan apa, dah tentulah nak makan yang berat sebab breakfast cuma makan roti jala. Sampai kat satu tempat nampak ada JM Briyani House dan sebelah ada nasi padang. Saya memilih nasi briyani sebab masa kat Bandung dah banyak kali makan nasi padang. Lauk yang ada kat JM Briyani House sedap tapi nasinya saya lebih suka kat Saba. Habis makan balik rumah. Sekarang seronok sangat sebab saya dah buat semula JJCM.

N3 akan datang saya akan jawab soalan cikmanggis.

11 comments:

MulutPayau said...

Assalamualaikum kak zai...
Wahhh..bestnya dapat cuci mata dan JJCM....

Lady Lavender said...

saya pun suka JJCm tapi kat sini tak berpeluang lah nampaknya :-(

Nieza said...

Assalam kak zai,saya tak pernah lagi pergi IKEA kat Malaysia tapi Ikea kat Finland ni dah byk kali juga perginya..hehe nanti blk Msia nk kena pergi juga IKEA sana..sure menarik kan:)

saniah said...

salam kak zai...hemm jjcm dan shopping best gitu..:)
lepas baca post kak zai saya pun tergerak la nk gi jengah ikea nanti...kak zai kalau nk BM cuba tgk brand amway...blh buat roti..kek dll..lbh krg mcm oven je..pelbagai guna..hehe jgn salah sangka ya saya bukan nk jual...sbb saya bukan dealer amway cuma pernah beli dan suka kan nya...:)

Acik Erna said...

Assalam zai..suami dah keje kl semual ke..dapat JJCM.
saya pun cari BM minggu lepas..yang ada cuma kenwood..rasa mahal sangat pulak sampai 500 lebih..nak cari yan gmurah je..ada ke?

aNIe said...

Kak...anie pun dah lama tak ke Ikea...sejak kes tu...

Anie kalau ke cafe dia suka makan salmon dia...

ibuintan said...

wah, kakzai... bestnya JJCM ngan ce abang, soping lagi!!

Nida said...

salam Kak Zai..

Baca entri akak ni saya rasa lapar pulak..hehe. Nida baru sekali ke IKEA, tu pun sebelum ke NZ dulu... rindunya nak pi lagi.

sal said...

ikea bnyk perubahan yee..teringat masa pusing2 di ikea..penat sngt berjalan...3 jam duduk kat sana macam 1 jam jeee,bnyk sangat brg dan luas pula kawasan..

ibundo said...

salam zai.
kat bangi ni ada jm briyani gak. Kadang2 bila teringat nasi briyani, kitorang pegi situ. Tapi sedap lagi nasi briyani di wadi kuro on the way nak pegi madinah... hmmm sodap amek amek.

sal said...

syukran...rasa gembira dapat bersama hubby semula..susah senang ,sakit pening depan mata,tak risau sangat bila berjauhan..alhamdulillah,kak zai..