Pagi tadi masak nasi lemak sebab dah dekat 2 minggu tak makan, simple aje cuma buat sambal tumis ikan bilis, rebus telur, ayam goreng dan timun. Makan cuma bertiga, sampai ke petang nasi masih banyak, tak ada orang nak makan, hubby cal katanya tak balik makan dan saya pula kalau makan nasi pagi jarang makan tengahari. Jawabnya nasi lemak tu akan disimpan kedalam peti ais yang akhirnya akan masuk ke dalam tong sampah.
Petang saya buat potato wedges ambik dari bukumasakanku, minta halal pada hnyhar kak Zai C/P ya. Makan ketika panas memang sedap, rasanya lebih kurang macam prozen wedges. Siadik makan dengan thousand island dan mayones. Malam masing2 kata dah kenyang membuatkan kerja saya amat mudah.
11 comments:
Enteng tapi enak banget!
wedges fevret tu kak !
nasib baik kenyang lagi makan burger tadi...
nasi lemak..ari ni pun nak buat nasi lemaklah..memang kenyang makan..
entengnye masak sekali je, terbau wangi nasi lemaknya
ckLah@xiiinam
Penyakit M pun ada hehehe...
azrina03.07
Sama macam kak Zai,suka makanan berunsurkan kentang.
sal
Masak pagi boleh makan sampai tengahari.
ibuintan
Bagi yang malas macam kak Zai masak satu kali aje huhuhu.....
bestnye akak...:)
Senangkan...takyah nak pikir nak masak/makan apa lepas tu membazir pulak...sbb tak ada orang makan.
Masak pagi bleh makan sampai ke malam...heeeee... bak mai nasi lemak sepinggan...
Post a Comment