Thursday, December 23, 2010

Kerja Enteng

Pagi tadi masak nasi lemak sebab dah dekat 2 minggu tak makan, simple aje cuma buat sambal  tumis  ikan bilis, rebus telur, ayam goreng dan timun. Makan cuma bertiga, sampai ke petang nasi masih banyak, tak ada orang nak makan, hubby cal katanya tak balik  makan dan saya pula kalau makan nasi pagi jarang makan tengahari. Jawabnya nasi lemak tu akan disimpan kedalam peti ais yang akhirnya  akan masuk ke dalam tong sampah.

Petang saya buat potato wedges ambik dari bukumasakanku, minta halal pada hnyhar kak Zai C/P ya. Makan ketika panas memang sedap, rasanya lebih kurang macam prozen wedges. Siadik makan dengan thousand island dan mayones. Malam masing2 kata dah kenyang membuatkan kerja saya amat mudah.


11 comments:

ckLah@xiiinam said...

Enteng tapi enak banget!

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

wedges fevret tu kak !

nasib baik kenyang lagi makan burger tadi...

sal said...

nasi lemak..ari ni pun nak buat nasi lemaklah..memang kenyang makan..

ibuintan said...

entengnye masak sekali je, terbau wangi nasi lemaknya

Zaitun said...

ckLah@xiiinam

Penyakit M pun ada hehehe...

Zaitun said...

azrina03.07

Sama macam kak Zai,suka makanan berunsurkan kentang.

Zaitun said...

sal

Masak pagi boleh makan sampai tengahari.

Zaitun said...

ibuintan

Bagi yang malas macam kak Zai masak satu kali aje huhuhu.....

cikceriacorner said...

bestnye akak...:)

kak wan said...

Senangkan...takyah nak pikir nak masak/makan apa lepas tu membazir pulak...sbb tak ada orang makan.

mamawana said...

Masak pagi bleh makan sampai ke malam...heeeee... bak mai nasi lemak sepinggan...