Wednesday, May 25, 2016

Betik berakar.

Assalamualaikum...

Semalam masa saya kupas betik tengok biji yang ada kat dalam sudah bercambah. First time saya tengok mulanya ingat apa yang berakar sekali bila diperhatikan baru nampak biji betik.

Mungkin buahnya sudah tua dipokok tapi masih belum masak masa sampai ke rumah saya. Buahnya sangat manis jarang jumpa kalau beli dikedai. Betik ini adalah dari Besut kiriman sahabat saya tempohari.








6 comments:

Qhaifa Nur said...

Oh..ini kiriman yg penuh 1 hilux tu kan...
pestime nur tgk betik berakar...tak pe ke makan
suka potong simpan dlm esbok...sejuk2 dapnya

Nooriah Abdullah said...

wah tak pernahtengok betik macam ni kakzai
sejuk2 makan sedap tu


Ini email saya kakzai
nooriahabdullah@gmail.com
tinggalkan address disini ya

saniah ibrahim said...

Saya ada juga tanam 2 tiga batang pokok betik tapi tak pernah lagi tengok biji nya dah berakar kat dalam.
Saya pun suka sangat buah betik tapi anak2 tak minat pulak terutama Iqa dgn Iman.Biasa potong masuk peti ais ,makan sendiri.

saniah ibrahim said...

Saya ada juga tanam 2 tiga batang pokok betik tapi tak pernah lagi tengok biji nya dah berakar kat dalam.
Saya pun suka sangat buah betik tapi anak2 tak minat pulak terutama Iqa dgn Iman.Biasa potong masuk peti ais ,makan sendiri.

Malinda said...

sedapnye bulan pose nanti dapat betik yg manis2 dan sejuk time berbuka...saya pon pestime tengok biji betik berakar camni kak...kalau di tanam tu terus bercambah gamaknye kan...baru2 ni makan nasi berulam pucuk betik rebus...yummy :D

hainom OKje said...

Kalau org yg dah lawas ni Kak Zai, mmg semakin lawaslah perutnya makan betik hihi....