Wednesday, March 11, 2015

Pandawa & Dreamland Beach, Bali.

Assalammualaikum...


Dua tempat ini tidak ada dalam itinerary tapi sebab kami ada masa yang terluang supir bawa kami ke sini.








Nama pantai ini Pantai Pandawa, Ombaknya sangat kuat. Pantainya sungguh cantik manakala airnya jernih dan berwarna biru. Disini ramai yang main kano dan paragliding.

Gambar yang kat bawah ini pula Dreamland Beach. Ianya terletak di Nusa Dua. Pantainya juga cantik tapi ombaknya lagi kuat dari Pantai Pandawa. Kalau nak mandi kena pakai life jacket. Disini juga boleh bermain paragliding.


Pintu gerbang Dreamland Beach







Kepada sesiapa yang datang ke sini boleh aje jalan2 dipersisiran pantai, minum air kelapa dan makan jagung bakar. Terdapat juga gerai2 yang menjual makanan tapi dikhuatiri tidak halal.





7 comments:

IndaMarya said...

wow.breathtakingly beautiful...

paridah said...

cantiknya view pantai bali.

che mid said...

Indahnya..tapi macam panas je kak..

Nieda ramly said...

kak zai tak mandi sama ka?

Normala Saad said...

Suka tengok ombaknya yang bergulung-gulung tu...

Jari Manis said...

ohh..inilah pantai yang catik di Bali tu ye kak Zai...Pantai Pandawa...bilal ah JM boleh jejak kaki ke BALI nih

NEKCIK said...

WAh berjimba jimba Bali ye...Nekcik tak sampai sini pun dulu..kalau tak jumpa di Bali kita..tapi tengok tiket dah mahal...anak nekcik dan abang sekeluarga pergi waktu itu...nak jopin last minute tiket rm400 dah!