Saturday, March 21, 2015

Minggu Masak2.

Assalammualaikum....

Minggu masak2...dah macam blog masakkan pulak. Sementara anak2 belum balik ke kampus bolehlah masak2. Ramai yang boleh makan.

Bila malam aje anak2 akan tanya... esok nak masak apa ma?







Inilah sarapan pagi kami, mee goreng dan chicken puff. Kulit puff tu beli kat Giant brand Kawan. Buat inti kentang dicampur dengan mince meat lebih kurang macam buat inti karipap. Mee goreng kali ini terpedas sedikit dari selalu. Tapi anak2 suka. Dah habis baru teringat tak ada taburan telur. 

Untuk makan malam tak payah nak pikir sebab adik nak makan meatball dekat Ikea.





9 comments:

Normala Saad said...

Sedap tengok mee goreng tu...kak seminggu dua ni jarang makan nasi, musim panas sekarang asyik minum air saja banyak..tapi badan tak turun2 juga..hehee...

Nieda ramly said...

musim panas sekarang selera pun kurang...tak tahu nak masak menu apa

paridah said...

sedapnya mee goreng...kalau anak2 ramai dirumah n mrk suka mkn apa yg kita msk...mmg seronok memasak kan...

Acik Erna said...

sedapnya nampak mee goreng zai tu

Bunda a.k.a KN said...

Baru semalam makan mee goreng buat sendiri, kelmarin makan mee goreng kat kedai dulu kelmarin makan mee goreng rumah sedara...

Dua hari ni perut sebu, kepala melayang...angin...memang alah dengan mee, tapi suka makan...

Nak salahkan mee ke nak salahkan perut?...huhu..

saniah ibrahim said...

seronok masak2 bila ada ank2 kan kak zai...

aji nugraha said...

Hmm sedap sekali..


Obat Jelly Gamat Gold G

Kakzakie said...

Masak-masak kalau atas kehendak anak dan mereka makan kita ada rasa puas:)

Jari Manis said...

seronok kan masak bila anak2 selera nk mkn...kak Zai pun rajin