Monday, October 24, 2011

Treat

Salam semua....harap semuanya sihat dan baik2 belaka. Lamanya saya tak mengupdate blog, 5 hari ke Bandung, lepas tu bila balik memunggah bag pula dan hari Ahad kelmarin ke Melaka untuk menghantar Mimi balik ke kampus. Badan masih terasa letih dan kaki pula masih tak hilang bengkak disebabkan terlalu banyak berjalan.

Isnin lepas kami ke Bandung bawa adik makan angin untuk merehatkan otaknya yang dah penat belajar ( ponteng 5 hari sekolah). Nak bawa dia pergi  tempat2 jauh tak mampulah pulak. Rasa kesian tengok dia mengadap buku untuk persediaan PMRnya tempohari dan sebagai menghargainya bawalah dia jalan2. Kata adik sepatutnya kena tunggu keputusan baru boleh dapat hadiah. Tapi tak apalah walau apa pun keputusan yang dia terima nanti saya redha sebab segala usaha telah dia dilakukan.

Dilain n3 nanti saya akan ceritakan percutian kami semasa di Bandung, insyaAllah.

18 comments:

azieazah said...

Selamat berehat Kak ZAI. Apa agaknya yg diborong dari sana.

Untuk menjadi anak yang bongsu. Dapat peluang berjalan merata-rata. Kakak abang dah bekerja, mak pula dah banyak masa lapang. Best nyaaaa..

Nieda said...

tak sabar nak tunggu n3 tentang bandung.

ainnoraini said...

mesti banyak kak zai memborongkann...
tak sabar nak tau ni...

Lady Lavender said...

welcome back k.zai...seronoknya cuti2 bandung :-))

Tirana said...

Setiap perjalanan memberi pengalaman baru dan pengalaman itu mengajar kita sesuatu tapi yang nyata, tentu kak zai dan keluarga happy dapat jalan2 sambil meluangkan masa bersama-sama kan?

Nieza said...

bestnyer bercuti ke bandung tu kak zai, saya lum sampai lagi ke sana..btw, selamat berehat yer:)

ibundo said...

banyak menyoping zai?

cikmanggis said...

pastinya bag akan beranak pinak bila ke Bandong.Beli pisang Molen tak?Selamat berehat Zai.

sal said...

alhamdulillah dah balik ye..

klu dah free nanti, dptlah kami membaca n3 bandung pula..

Kakzakie said...

Oh itulah terbang ye Kak Zai. Alhamdulillah dah balikpun. Kakak tunggu next N3 dgn foto-foto yg menarik pastinya..

Kamariah Awang said...

Salam rindu, Zai... Wah bestnya melancung.. Nanti buat n3 tentang Bandung tau!

suri solehah said...

untung adik dapat mak yang prihatin..shoping apa kak?

MulutPayau said...

seronoknya dapat ke bandung...tentu bnyak memborong kat sana..tak sabar nak tnggu ntry pasal bndung...

Qhaifa Nur said...

salam

bestnya jenjalan...mak pun dah pergi sana, penat berjalan katanya...

dah follow jom follow back
qhaifanurin.blogspot.com

azi said...

Kak Zai..
seronoknya akak pegi bercuti ke Bandung....mesti banyak shoppingkan...
tak pe kak...rehat dulu...nantiakak buat n3 khas ttg Bandung ye..:)

kasihibu said...

balik bercuti, yg bercinta nak mengemas kan kak?

nak jamu mata gambar2 bercuti disini nanti ;p

che mid said...

Takpe, kemas la pelan-pelan.. sambil tu.. bw..singgah blog che mid tau, ada entri yang perlukan komen serius ni..

Nida said...

Selamat pulang ke tanah air kembali... :)