Monday, January 07, 2013

Kenangan... Kepingin

Salam...

Lamanya saya tak mengupdate blog begitu juga BW, terpaksa mendahulukan tugas yang lebih diperlukan. Maaf dipinta dan terima kasih buat semua yang memberikan kata2 perangsang terhadap kematian nepo (kucing saya). Kenangan tetap ada, tambah sedih lagi bila setiap hari girlfriend nepo (kucing jiran saya) datang mungkin mengharapkan nepo masih ada. Dulu masa nepo hidup mereka akan bermain dan bergurau dilaman saya kadang2 sampai petang baru dia balik.

Inilah girlfriend nepo...cantik...bulu kembang.


atas...girlfriend nepo...nepo terlindung pokok

dua2... masih bawah umur

Lupakan dulu kenangan sedih itu...............



Semalam saya ke Nilai 3 mencari sesuatu...setelah dapat apa yang diperlukan saya ke KK Deco cuci mata...Banyak barang on sale... Ternampak mangkuk yang saya dah lama minat. Masa pergi Rantau Panjang tahun lepas jumpa brand Vantage tapi kena beli satu set.  Saya cuma nak mangkuknya saja. Setiap kali makan kat Pizza Hut juga asyik cakap nak cari mangkuk macam itu tapi tak jumpa2. Akhirnya semalam saya jumpa terus beli harga pulak memang murah.


mangkuk sup



Saya lebih berminat yang berwarna putih tapi tak ada....


14 comments:

Nieda ramly said...

semoga kak zai ceria selalu.

kasihibu said...

Cantik sya pun sedang mencari mangkuk untuk makan mee rebus ke kari ke sup
baru selera makan(",)

saniah said...

Cantik kan klau semua putih...tapi yang ni pun ok dah
Comel la nepo ( sedih...).....pandai pulak tu cari girlfren ...tak pe yg pegi biar pegi...nnt ada la tu.penganti nya kan...jgn sedih2 k.zai
:)

Irfa said...

mesti terasa akan kehilangan Nepo itu
adat membela mmg begitu..terasa bila dia takde

mangkuk tu sgt comel utk sup ;)

IndaMarya said...
This comment has been removed by the author.
azi said...

akak..
tempat jatuh lagikan dikenang, inikan pula tempat bercinta....mesti girlfriend dia sedih habis tu....akak pulak jangan sedih-sedih lagi tau...tengok Allah dah gantikan kesedihan akak dengan kegembiraan dapat barang yang dicari....:)

p/s cantik mangkuk sup tu akak...saya pun sekarang lebih suka pinggan mangkuk colour putih kosong aja....

azieazah said...

Mangkuk telinga saya sebut. Ya betul, warna putih memang cantik. Selalunya hotel banyak guna.

Kakzakie said...

Kak Zai ini penyayang betul dgn kucing ye. Kakak takut kucing kak zai.

Banyak kak zai beli mangkuk itu? Cantiklah.. kakak pun suka sebab vantage dah jadi trend sekarang ni.

suri solehah said...

kak zai mintak maaf,,nak tergelak ,tak sangka nepo dah ada girlfriend walau bawah umur hehe...
akak teringin mangkuk puteh ke..nak suri tengok kat sini mana tahu ada,,tp nak dapat alamat akak camana ye

sal said...

Memang sedih apabila binatng kesyangan meninggalkn kita, dugaan ye kak......

memang cantik mangkuk tu, sya pun berkenan..

Mak Long a.k.a Kunang-kunang said...

Salam Zai,

Kak Ani ke Nilai 3 juga pada Ahad lepas mencari sesuatu.

Semoga Zai sihat yer.

Kamariah Awang said...

Kesiiian girl friend Nepo... putus kasih kehilangan Nepo.

Acik Erna said...

assalam zai..memang cantik mangkuk ni zai..minat jugak tengok ni

Nur-nba said...

Nur pun ada dua ekor kucing di rumah.. Sepasang dan kedua2nya warna putih...