Wednesday, July 18, 2012

Parcel

Salam...

Selalunya lepas siram pokok atau jemur kain saya akan tengok letter box kalau2 ada surat, tapi semalam tak ingat langsung. Hubby balik dari kerja pun mungkin tak buka sebab dia tahu saya yang selalu ambik. Pagi tadi selepas siram pokok saya pun ke letter box, tengok kat dalam ada satu surat tapi pos laju. Bila baca tengok tarikh semalam pukul 10.30 pagi, ada parcel yang dikirimkan. Besar kemungkinan waktu itu saya berada ditingkat atas mengemas atau kat bilik air sampai tak sedar ada pos laju datang.

Surat tu Mimi yang punya, saya dah boleh agak isi kandungan parcel tu sebab sebelum itu saya dah baca n3 dia. Mimi pulak tak beritahu yang dia ada order barang yang dibeli dari on line kalau tidak bolehlah saya jadi penunggu pintu. Nampaknya terpaksalah esok hubby kena ambik dari pejabat pos yang diarahkan. Mimi... ooohhh... Mimi......................

gambar dari google


12 comments:

Acik Erna said...

salam zai..nasib baik dah tau kan..kalau tidak suspen jugak

Nieda said...

dpt parcel suka je...

saniah said...

Pos laju tu hantar brg ke kmpg saya 1 minggu baru sampai..tu pun dh pi komplen..1 minggu kak...mmg tak laju laa....hehe tp kesian la kat mak yg jd tukang tunggu
Apa la agaknya brg yg mimi oder tu? :-D
nak mnyibuk jgak la..heheee

Zaitun said...

Acik Erna

Salam Erna...Dia dah pernah buat gunakan address rumah takut kalau kat kampus tak ada orang nak ambik.

Zaitun said...

Nieda

Tentulah suka...tukang bayarnya orang lain hehehe...

Zaitun said...

saniah

Rugi aje guna khidmat pos laju,satu minggu baru sampai, kesian mak saniah.

Kalau saniah nak tahu pergi kat blog dia...cetusankasih.blogspot.com

Nieza said...

Assalam Kak zai, apa khabar kak? harap sihat yer..lama saya tak singgah sini. best dapat parcel tu:)

ainnoraini said...

Nak tau jugak..apa la barang yg dia oder tu yee...
Nyebuk jer kann nk tahu..huhuhu..

ibundo said...

salam zai. kenalah pegi ambek ye..
selamat menyambut ramadhan zai..

Zaitun said...

Nieza

Salam Nieza...kak Zai sihat2 aje.

Parcel tu anak kak Zai yang punya,dia order barang dari on line guna address rumah.

Zaitun said...

ainnoraini

Hehe...dari apa yang kak Zai baca dari n3 Mimi,dia beli dress dari on line.

Zaitun said...

ibundo

Terpaksalah kakpah,dia bukan ada kat sini.

Selamat menyambut Ramadhan juga buat kakpah sekeluarga.