Friday, November 12, 2010

Arahan.... Atau.... ????????



Ubat darah tinggi............. wajib makan.........arahan doktor.
Vitamin............ wajib makan ..........arahan suami.

Kalau tak makan .......nanti jatuh sakit.
Kalau disengajakan............. cari pasal .........menyusahkan ramai orang.

Kalau ibu sakit.......... banyak benda yang terlibat.
kerja rumah.......masak.......keperluan suami........tanggung jawab pada anak.......

Kalau suami atau anak yang sakit ???????????????

p/s : Sebelum ni saya pernah makan 19 biji vitamin setiap hari sampai rasa nak termuntah.

Tapi hari ini sebanyak itulah yang termampu.

21 comments:

anie,Nagoya said...

kita ingat batu permata apa le...ubat gupenya...kene rajin mkn ubat kk Zai.tapi kita tak sggup mkn ubat sebyk tu...mkn ubat demam pun kadang2 kita abaikan..tak mkn kita jg yg ssh...kan?

kak Erna said...

zai..ikutkan aje lah arahan tu kan..janji kita sihat..
vitamin apa lah tu..cantik berwarna warni pulak..

Zaitun said...

anie,Nagoya

Itulah yang kak Zai makan hari2 kadang2 terasa jemu,cengelat juga.

Zaitun said...

kak Erna.

Erna pernah dengar Shaklee produck,itulah vitaminnya.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Alahai..

banyaknya kak..

kalau saya macam manalah...
saya mmg tak lalu tapi kalau dah sakit nak buat macam mana kannn..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak Zai,

kotak komen macam ni takboleh nak komen kalau waktu siang.. huhuhu.. (ofis)


kena tunggu balik rumah baru boleh komen..


cuba akak tukar komen setting ke > pop-up window setting

Hamizah said...

kak zai,
saya pernah post n3 pasal darah tinggi ni..
saya pernah naik darah hingga 160/100..doc warning, kalau xturun kena amik ubat hospital.tp saya bersungguh-sungguh ubat scr tradisional, minum jus pasli (daun sup) atau seleri..blend,minum air..saya amal tak sampai sebulan..insya Allah menjadi..

kak wan said...

ikutkan ajelah si ina tu kakzai..nanti berlumba - lumba orang masuk komen.

Zaitun said...

A.z.r.i.n.a

Kalau kak Zai tak ikut b/p naik jadinya terpaksalah makan.
Oh iya ke nanti kak Zai tukarkan.

Zaitun said...

Hamizah

Selalu juga reading b/p kak Zai macam tu pernah amalkan star fruit ok juga tapi nak amalkan selalu.

Nanti kak Zai nak cuba pula daun saleri tu.Tq.

Zaitun said...

kak wan

Ha'ah nanti sampai tak sempat nak jawab.

ckLah@xiiinam said...

.....11 biji sehari. Seblum dan sesudah makan.






Itulah penyambung hayat yang terpaksa ckLah telan saban hari...semuanya atsa arahan doktor.

ummu said...

salam kak zaitun
terpaksalah ditelan ubatan2 tu,kan
walaupun rasa tak tertelan nak terkeluar balik.

Uncle Lee said...

Hello Zaitun, if you are not, try drinking Chinese green tea....that will help.
You keep well and keep a song in your heart, Lee.

Pn Kartini said...

Salam kak Zai:)

Uhh...mak tinie selalu bising bila tgk anaknya makan supplement banyak2...
rupanya akak lagiii byk makan pil ni ekk...ermm:):)

p/s:kdg2 datang jugak penyakit 'cik Lasss' nak telan pil2 tuu...:):)

fa*atip said...

mmm alahai...cantiknya rumah kak Zai!!!!!! Terang, warnanya lembut, sweeet gitu...nanti Fa link ye..SELAMAT HARIRAYA DARI KAMI SEKELUARGA.....

en_me said...

muger2 sumer sehat sejahtera.. aminn

kakpah said...

zai, imajin ubat tu coklat jer..hehe..

Nida said...

Salam kak Zai..

Nida yang makan 3 biji pil sehari pun dah nak termuntah... terkesima sekejap melihat ubat-ubatan yg perlu Kak Zai makan...

Jaga diri, jangan tak makan ubat dan vitamin tau.... :)

LIPISLADY said...

Assalamualaikum,
Mula tengok tadi ingatkan batu permata, berwarna warni gituuu...
Mesti manis ubat2 tu sewaktu menelannya...makan kak jangan tak makan...insyaAllah akak akan sihat sentiasa...

ibuintan said...

slam kak zai..

saya tang ubat2 dan vitamin ni liat sikit.. dah terdesak baru sanggup menelannya

demi kesihatan apa salahnya..