Monday, October 12, 2015

Orkid Kembali Berbunga.

Assalamualaikum...

Semalam saya hadiri jemputan walimatulurus anak sahabat. Selalu diadakan dirumah atau didewan tapi Kali ini pengantin buat garden weeding. Ada kelainan cuma panas sikit walaupun disediakan kipas. Agaknya kalau malam lagi cantik dan Sejuk. Sibuk dgn makan2 dan sembang2 langsung lupa untuk bergambar.


Saya gantikan dengan bunga orkid ajelah. Dah lama tak tayang. Orkid kat luar gate sedang berbunga.














12 comments:

paridah said...

orkid zai dh mula berbunga ya cantiknya...banyakk pula koleksinya..kak kalau tengok orkid berbunga hatipen berbunga-bunga juga heh..jeh..sukanya.

saniah ibrahim said...

Banyaknya orkid kak zai...berbagai2 pulak bunganya.
Sya baru nk bljar tanam orkid ,tanam kat tanah ,smlm suami tolong pancangkn kayu...nk tambah kn orkid yg tak berapa ada ni...tak taulah bole mnjadi ke tak...

Kakzakie said...

Meriah benar orkid Kak Zai
Kakak punya orkid cuma orkid jengking dan yg purple (hutan) tu aje berbunga
Yg lain semua dah mogok.

KakZai kena buat entri tips macam mana orkid kak zai sentiasa berbunga.

Sweetie said...

Kak rumah saya ada tiga pokok je orkid ni kak Zai... baru berjinak-jinak... tapi belum berbunga-bunga lagi... Saya pulak selalu 'lalai' membelainya...

Amanda Suria said...

salam akak...

jeles tgok orkid akak cantik berbunga.....

Nooriah Abdullah said...

banyaknya orkid kakzai, suka nya saya tengok dulu2 mmg banyak jugak kat umah tapi lani dah banyak yg mati sbb tak terjaga sngt rindu lah dgn orkid lama2 tu

kakyon said...

meriah berbunga semua pokok orkid Zai.
KY takde sepasu pun..teringin nak tanam..tapi semendang jer takde rumah. nanti terbiar sayang habis pokok mati..

Nieda ramly said...

cantik kad kahwinnya

hainom OKje said...

Bunga orkid ni nampak mewah lah kan Kak Zai.....mahal tak Kak Zai bunga Orkid ni. Cantiklah pulak nengoknya

AMIIZAA said...

salams kak
seronoknya semua berbunga cantik:)

Normala Saad said...

Kat sini jiran2 banyak berpesta beli orkid...sempena karnival jualan baju baru2 ni..kak tumpang syok je tengok...

Elya Roza said...

sy suka bunga orkid, tp mcm susah je nak jaga..sebab dok apartment tak tau nak letak mana huhuh